A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Рекомендації для підприємств роздрібної торгівлі продовальчими товарами

Дата: 29.04.2020 10:40
Кількість переглядів: 242

Враховуючи рекомендації Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо питань реалізації фруктів та овочів підприємствами роздрібної торгівлі продовольчими товарами під час дії карантинних обмежень повідомляємо.

Реалізація фруктів та овочів підприємствами роздрібної торгівлі харчовими продуктами має здійснюватись у спосіб, що гарантує дотримання протиепідемічних вимог. Такими способами можуть бути:

1. Реалізація фруктів та овочів в упаковці виробника;

2. Фасування фруктів та овочів продавцем у спеціально відведеному приміщенні, або їх відпуск безпосередньо в торговельній залі через продавця, за умови:

- наявності у продавця особистої медичної книжки;

- використання продавцем засобів індивідуального захисту (маска, рукавички);

- пакування продавцем фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо);

- дотримання продавцем рекомендованої дистанції із покупцем;

- забезпечення наявності і доступності для продавців засобів дезінфекції у торговельній залі.

3. Реалізація нефасованих фруктів та овочів шляхом самообслуговування покупцями в торговельній залі, за умови:

- забезпечення доступу до місця (зони) торговельного обслуговування лише тих покупців, які мають одягнені засоби індивідуального захисту (маски);

- забезпечення покупців, за потреби, засобами індивідуального захисту (одноразовими рукавичками);

- забезпечення пакування покупцями фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо);

- забезпечення наявності і доступності для покупців засобів дезінфекції у торговельній залі.

Підприємства роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити покупців інформацією щодо необхідності ретельного миття офочів та фруктів в домашніх умовах, а також, де це є доречним, здійснення їх термообробки перед вживанням.

Підприємства роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити контроль за дотриманням цих рекомендацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь