A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Відбулось засідання регіонального круглого столу щодо впровадження національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми

Дата: 28.08.2020 15:06
Кількість переглядів: 300

     27 серпня в Рівному відбувся регіональний круглий стіл щодо впровадження національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні, в умовах децентралізації.

         До роботи у засіданні круглого столу були запрошені представники 10 об’єднаних територіальних громад Рівненської області, в тому числі і Малинська ОТГ.  Досвідом реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми ділилися: Лілія Грудко - керівниця програми «Безпека людини» Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Анна Закусілова – перша заступниця директора департаменту соціального захисту Рівненської ОДА, Ігор Крутій - начальник відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУНП в Рівненській області, Віктор Голуб – заступник начальника відділу організації профорієнтації Рівненського обласного центру зайнятості, Лариса Гунько, голова громадської організації «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» та інші представники ключових суб’єктів взаємодії. Вони ознайомили представників ОТГ з основними досягненнями у сфері протидії торгівлі людьми, кращими практиками роботи, методикою проведення інформаційно-просвітницьких кампаній, а також специфікою виявлення та ефективністю надання комплексних послуг допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

         Обговорили також основні труднощі у подоланні проблеми торгівлі людьми. Зокрема, це складність розслідування та підтвердження перебування в ситуації торгівлі людьми. Люди нечасто звертаються за допомогою до правоохоронців чи соціальних служб. Причиною тому залишається недовіра до отримання належної допомоги, гарантованої державою, загроза розголошення інформації про особу та обставини експлуатації. Зазначили роль поліцейських офіцерів громад у попередженні торгівлі людьми та виявленні постраждалих.

         Говорили і про виклики у сфері протидії торгівлі людьми, які пов’язані з процесами децентралізації влади та перерозподілом повноважень, новими тенденціями у кримінальних злочинах торгівлі людьми, а також спричинені наслідками тривалого військового конфлікту на сході країни, поширенням пандемії COVID 19 тощо. На завершення учасники заходу обговорили та прийняли рекомендації круглого столу щодо налагодження системної роботи з протидії торгівлі людьми в ОТГ.

         Адже люди – це основний ресурс і капітал громад. Права людини – понад усе. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю (Конституція України).

 

         Допомога постраждалим від торгівлі людьми надається безоплатно і незалежно від її статі, віку, громадінства та  наявності реєстрації за місцем проживання.

         Куди звернутися за допомогою і підтримкою?

 

Назва установи, організації

 

 

Контактна особа

 

Телефон

Департамент соціального захисту населення Рівненської ОДА

Очеретнюк Олена Анатоліївна, заст. начальника відділу сімейної політики та праці

 

(0362) 62-07-91

Громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка»

Білковська Тетяна Миколаївна, фахівець із соціальної реінтеграції

 

097 549 57 30

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь