A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Рік на посаді: Віталій Коваль провів пресконференцію посеред будівництва Північної об’їзної

Дата: 10.09.2020 08:44
Кількість переглядів: 272

9 вересня – рівно рік, коли Президент України Володимир Зеленський призначив Віталія Коваля головою Рівненської ОДА.

Сьогодні очільник Рівненщини провів пресконференцію для ЗМІ на тему «Рік на посаді голови ОДА: все, що плануємо – робимо».

Місце вибрано не випадково – посеред будівництва Північної об’їзної Рівного.

«Ми з вами сьогодні свідки творення історії. Ми бачимо «Велике будівництво» в дії. Саме так народжується майбутнє нашої країни і сьогодення. Північний обхід міста – це об’єкт, якого давно чекало Рівне та область», - зазначив Віталій Коваль.

Будівництво об’їзної міста Рівного є наймасштабнішим проєктом зі спорудження доріг, над яким працюють в області. На будівництві першої черги північного обходу задіяно сотню робітників, механізаторів та інженерів, декілька десятків техніки.

Завершення північної об’їзної міста Рівного значно поліпшить логістику регіону. Реалізація проєкту звільнить обласний центр від транзитних автомобілів. Виведення значного потоку транспорту за межі міста дасть змогу зберегти від руйнування автошляхи, а також сприятиме підвищенню безпеки руху.

В цілому проєкт включає три об’єкти. Завершити роботи планують у 2021 році.

Кожен район Рівненщини різний і саме в цій відмінності й сила області.

На цьому акцентував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час пресконференції, присвяченій року перебування на посаді.

«Володимиреччина – лісиста, а Млинівщина – врожайна. Кожен район - різний, тому і розвивати потрібно диференційовано. До кожного з районів має бути свій ключик. І дуже великі помічники в цьому – це голови райдержадміністрацій, які дають зворотній зв'язок через громаду. Наприклад, потенціал півночі області – це народжуваність. У нас є унікальне село Познань – серце всього Полісся. Там на 300 дворів 160 багатодітних мам. На півдні є свої принади. І дуже важливо розкрити цей потенціал», - зазначив Віталій Коваль.

За словами голови ОДА, саме проект «Рівненщина туристична» має показати диференціацію кожного регіону області.

Попри карантин на Рівненщині вдалося не лише зберегти усі бюджетні показники, а й забезпечити зростання.

Про це повідомив голова ОДА Віталій Коваль під час брифінгу щодо року перебування на його на посаді.

«Область має одні з найкращих наповнень бюджетів серед регіонів України. Економіка стабільно працює, незважаючи на пандемію. Рівненщина стає все більш самодостатньою, а не дотаційною», - зазначив голова ОДА.

Так, на 102 відсотки виконано завдання із надходжень до обласного бюджету. Додатково надійшло 41 млн грн. До держбюджету надійшло 7,3 млрд грн, тобто на 47 відсотків більше, ніж за вісім місяців 2019 року.

За обсягами промислового виробництва Рівненщина посідає 7-ме місце серед регіонів України.

Вже декілька місяців питання протидії COVID-19 пріоритетне в області. Але саме пандемія показала усі слабкі місця системи охорони здоров’я, завдяки чому підсилено всю систему охорони здоров’я.

Про це розповів голова ОДА Віталій Коваль під час пресконференції, присвяченій року перебування на посаді.

«Початок карантину – це був важливий момент для всієї області. Для мене – це виклик як для управлінця. Але зараз підсилено всю систему охорони здоров’я. Це те, чим я пишаюсь. Критичних проблем немає. Є тести, є потужності. Маємо 1500-1600 тестів на добу, ІФА і ПЛР. Кількість лабораторій та спеціалістів збільшено. Ми вперше за шість років змогли закупити 5 швидких для екстреної допомоги Рівненщини», - розповів Віталій Коваль.

На сьогодні на Рівненщині організовано системну роботу із протидії пандемії коронавірусу.

На реалізацію відповідних заходів, без врахування коштів державного бюджету, вже використано майже 135 млн грн, зокрема: 21,3 млн грн – коштів обласного бюджету; 31,6 млн грн – місцевих бюджетів; 82 млн грн – благодійної допомоги. Найбільший внесок – національної компанії «Нафтогаз України» та «Епіцентру» (40 млн грн).

Аналіз ситуації, розумне витрачання коштів та партнерство із бізнесом дали можливість правильно і оптимально розподілити видатки на протистояння коронавірусу. Із 26 млн грн, передбачених в обласному бюджеті на фінансування програми боротьби з пандемією COVID-19, в резерві залишається ще 7,6 млн грн.

За рахунок усіх джерел фінансування придбано 24 апарати ШВЛ, 48,3 тисячі костюмів біологічного захисту, 222 тисячі медичних масок та респіраторів, 36,2 тисячі медичних виробів для ПЛР-діагностики.

На сьогодні Рівненська область:

  • у трійці лідерів за кількістю проведених ПЛР-тестів;
  • лідирує за чисельністю хворих, які одужали;
  • летальність в області від COVID-19 нижче середньої по Україні.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь