A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

До уваги населення !

Дата: 21.10.2020 18:41
Кількість переглядів: 202

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформує, що у зв’язку із наближенням осінньо-зимового періоду 2020/21 першочергово постає питання своєчасної оплати за спожиті житлово-комунальні послуги.

Головним механізмом забезпечення соціального захисту населення при оплаті за житлово-комунальні послуги є програма житлових субсидій, яка діє в Україні вже понад 20 років.

Завдяки програмі житлових субсидій громадяни оплачують не повну вартість послуг, а лише частину платежу.

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, що затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 для призначення житлової субсидії громадянин подає структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формами, встановленими Мінсоцполітики.

Заява та декларація можуть бути подані особисто, надіслані структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання заявника поштою або в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.

Відповідно до підпункту 5 пункту 14 Положення житлова субсидія не призначається, якщо структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Разом з тим, за наявності заборгованості житлову субсидію може бути призначено на наступний період за рішенням районної комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, з урахуванням обставин, що склалися.

Таким чином, найбільш вразливі категорії населення забезпечуються державною підтримкою.

Крім того, існує механізм реструктуризації заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг на підставі укладеного договору з надавачами цих послуг.

Крім того, постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 № 247 «Про особливості надання житлових субсидій» передбачено на період карантину додаткові заходи щодо соціального захисту осіб, які звільнено з роботи у зв’язку з карантином.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь