A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Легалізація праці – запорука гідного життя

Дата: 28.05.2021 16:18
Кількість переглядів: 186

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу жителів області, що згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Але чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним перевага. «Тіньова» зайнятість і «тіньова» заробітна плата – не лише серйозна соціальна, але й економічна проблема.

Як свідчать проведені перевірки, чимало роботодавців малого та середнього бізнесу, сільгоспвиробники, фермерські господарста   не укладають трудові договори з найманими працівниками щоб мінімізувати витрати та отримати максимальні прибутки.

Тому, вкотре нагадуємо громадянам, що виплачуючи заробітну плату  неофіційно в «конвертах» роботодавець позбавляє свого працівника на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством  норми тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на гарантії за колективним договором, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення. Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики пов’язані з захистом своїх трудових прав  та соціальним захистом  у разі скрутних життєвих обставин.

Крім того, використання прихованих трудових відносин призводить до зменшення надходжень до місцевого бюджету, звідки беруться кошти для оплати праці вчителів, лікарів, інших працівників бюджетної сфери та розвитку інфраструктури громади.

Тож звертаємось до  роботодавців зробити крок назустріч суспільству і громадам – легалізувати найманих працівників та відмовитись від  зарплати в «конвертах», що дозволить зняти, по-перше, соціальну напругу, по-друге, дозволить громадянам отримати реальну соціальну підтримку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь