A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

В Малинській громаді перейменовано дві вулиці

Дата: 30.06.2022 17:25
Кількість переглядів: 561

Фото без опису

Дерусифікація топоніміки в українських містах та селах це продовження процесу переосмислення українцями власного колоніального минулого. У контексті російсько-української війни, перш за все, «совєцького», комуністичного та російського.

За механічною зміною вуличних таблиць стоїть нелегкий інтелектуальний шлях пошуку відповідей на запитання хто ми є і яке наше місце у світі. Це шлях утвердження власної історичної суб’єктності, долання комплексів культурної меншовартості та формування самодостатньо українського наративу із власним розумінням співіснування з нараціями сусідніх держав. Новий простір має відображати нові смисли та символи. І війна просто пришвидшила ці процеси.

Згідно із Законом України 317-VIII "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", враховуючи численні звернення громадян щодо перейменування вулиць Малинської громади, 24 червня 2022 р. депутати Малинської сільської ради прийняли рішення «Про  перейменування  вулиць  в населених пунктах сільської ради».

Під час вибору нових найменувань враховувалися рекомендації населення, які були отримані шляхом проведення онлайн-опитування.

Тепер дві вулиці в селі Малинськ  Рівненської області мають нові назви:

  • вулиця Колгоспна  тепер має назву Лесі Українки;
  • вулиця Жовтнева тепер має назву Незалежності.

У зв'язку з цим багатьох турбує питання, чи потрібно вносити зміни в ті чи інші документи.

Чи потрібно змінювати місце реєстрації?

Законодавство не передбачає обов’язку вносити подібні відомості, оскільки зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання. Перереєстрацію місця проживання особи можна здійснити під час обміну паспорта чи зміни прізвища, тобто коли виникає безпосередня потреба.

Чи обов’язково вносити зміни до документів на нерухомість?

Документи, що засвідчують право власності на нерухомість, залишаються чинними у випадку зміни назви вулиці, на якій вони розташовані.

У випадку перейменування вулиці, на якій розміщена нерухомість, українським законодавством не передбачена необхідність внесення змін до документа про право власності на нерухоме майно, зокрема свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, дарування тощо.

Водночас у разі потреби, власник майна, стосовно якого відбулися зміни, має право звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін. Наприклад, у разі потреби купівлі-продажу чи дарування нерухомості. Отож, якщо власник бажає продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість, у документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь