A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Кроки, які необхідно зробити, якщо ваші близькі зникли безвісти або потрапили в полон

Дата: 11.07.2022 12:44
Кількість переглядів: 333

         Якщо ваші близькі (цивільні та військові) зникли безвісти або ви припускаєте, що могли потрапити в полон, необхідно діяти по зазначеному алгоритму. Це дуже важливо для визнання особи зниклою безвісти та початку процесів по розшуку або обміну:
            Що необхідно зробити в першу чергу:
1. Звернутися із заявою про розшук особи до найближчого територіального органу Національної поліції України, надіслати запит поштою, зателефонувати на телефон 102 (цілодобово) або на телефон гарячої лінії (0894) 200-18-67.
2. Звернутися до Національного інформаційного бюро за коротким номером 1648, міським номером (044) 287-81-65 та заповнити відповідну форму для запитів на сайті 
nib.gov.ua за посиланням: https://cutt.ly/2K4OTIG.

            Якщо є припущення або підтвердження, що людина потрапила в полон, після перших 2-ох кроків необхідно сповістити про подію відповідні органи, а далі звернутися у міжнародні організації:                                                       
1. Для отримання або надання інформації громадяни можуть звернутися до об'єднаного Центру з пошуку та звільнення полонених при Службі безпеки України. Це можна зробити за телефонами: +38 067 650 83 32, +38 098 087 36 01 або надіслати запит на електронну пошту
united.centre.ssu@gmail.com.

2. Окрім того, розшуком полонених займається Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, де за телефоном (044) 428-62-74 можна отримати необхідну інформацію, або надіслати електронний запит на адресу contact@gur.gov.ua.

3. Дізнатися про те, що особа захоплена у полон можна за телефоном довіри MBC: +38089-420-18-66.

4. Після отримання офіційної відповіді з підтвердженням про полон, громадянам рекомендовано звернутися на гарячу лінію міжнародного Комітету Червоного Хреста за телефоном 0-800-300-155. Також можна підготувати звернення до Європейського суду з прав людини та до Комітету з прав людини ООН.


         Важливо: отримані заяви реєструються в журналі Єдиного обліку та вносяться відомості до ЄРДР для здійснення органами Національної поліції досудового розслідування за ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою "зниклий безвісти" та за ст. 110 Кримінального кодексу України з приміткою “знаходиться в полоні, 437 або 438 КК України", про що протягом 3 днів інформується Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь