Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Вистояли на Майдані - переможемо у вiйні! З ДНЕМ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ !

Дата: 21.11.2022 08:50
Кількість переглядів: 175

21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

День Гідності та Свободи українці проголошували двічі, - вийшовши на майдан Незалежності у 2004-му i y 2013-2014 роках відновлюючи своє право на гідність та незалежність, утверджуючи своє прагнення бути у європейській спільноті, жити за принципами демократичного, цивілізованого світу.

Помаранчева революція стала першим рішучим «Ні» Москві на всі її зусилля перетворити незалежну Україну на свою колонію. Однак тоді, в радісній ейфорії перемоги Українського народу над проросійською владою, все ще видавалося можливим мирне співіснування двох держав – російської федерації та України, а вся подальша політична та інформаційна агресія часто сприймалася суспільством як тимчасова, яка промине у процесі демократизації росії.

Революція Гідності стала не просто переломним історичним моментом для України, вона стала подією, яка змінила світ. Гідність і стійкість українців, виявлені упродовж трьох місяців протесту, їх прагнення справедливості та свободи були сильнішими за весь насильницький апарат тогочасної проросійської влади. Сильнішими за кийки, кулі, гранати, отруйні гази та потужну машину дискредитації і дезінформації, яку задіяла росія, щоб нищити беззбройний протест. Ця революція показала сучасним українцям справжню ціну їхньої свободи, а також те, що ціна несвободи завжди вища.

Революція Гідності навчила сучасне покоління українців боротися, дала наснагу до боротьби наступним героям цієї війни, показала всьому світу силу нашої стійкості, єдності свободолюбності. Стійкість та самовідданість наших воїнів у нинішньому протистоянні російському агресору у великій мірі наслідок обох українських революцій. Як і в попередні роки зберігається акцент на базових цінностях гідності і свободи, за які українці боролися впродовж віків і готові відстоювати нині, незмінності європейського вектора розвитку України та реальних досягненнях на шляху європейської інтеграції, закріпленні курсу України на вступ до HATO.

Віримо, що переможний дух – дух Свободи, ті чесноти та цінності, які загартувалися  на Майдані, приведуть Україну до перемоги!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь