Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

На Рівненщині презентували реформу профільної середньої освіти

Дата: 08.07.2024 09:44
Кількість переглядів: 93

На Рівненщині презентували реформу профільної середньої освіти. Про зміни, які будуть впроваджені за концепцією «Нова українська школа» у 2027 році розповів заступник міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній та представники швейцарсько-українського проєкту DECIDE - «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».

У заході взяли участь понад 150 учасників. Серед них – керівники області, районів, голови громад, керівники органів управління освіти, закладів середньої, фахової передвищої та профтех освіти. Участь взяли і голова Малинської сільської ради Анатолій Дімітров та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Оксана Кирильчук.

Реформою профільної середньої освіти передбачено запровадження трирічної профільної середньої освіти (10-12 класи) за двома спрямуваннями:

  • академічним: поглиблене вивчення предметів (курсів) і підготовка до здобуття вищої освіти;
  • професійним: орієнтація на ринок праці; акцент на порівняно швидке здобуття професії.

 

Реформа профільної середньої освіти передбачає створення мережі відокремлених академічних ліцеїв із великою кількістю учнів на паралелі, адже лише так можливо організувати вибір профілів, предметів та інтегрованих курсів. Учні зможуть поглиблено вивчати як предмети та курси в межах профілю, так і поза ним. Для цього буде створено програми різноманітних курсів за вибором. Наприклад, учень, який навчається на профілі STEM, що передбачає поглиблене вивчення математики, природничих наук і технологій, зможе додатково обрати правознавство, медіаграмотність, підприємництво тощо.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь