Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Інформація щодо прийомної сім'ї та дитячого будинку сімейного типу

Дата: 13.08.2024 12:27
Кількість переглядів: 46

Служба у справах дітей інформує!!!

На сьогодні понад 15 тис. дітей перебувають на обліку з усиновлення. Це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Їм не пощастило виховуватись рідними батьками, усі вони мріють про сім’ю. І прийомна сім’я або дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) – чудовий спосіб її подарувати.

ДБСТ - це сім’я, яка взяла на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Прийомна сім’я – це сім’я, яка взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Впевненість у завтрашньому дні для дітей будують батьки-вихователі/прийомні батьки. Саме вони є законними представниками вихованців і захисниками їхніх прав та інтересів. Батьки-вихователі/прийомні батьки дарують дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, тепло своїх домівок, неймовірну турботу, і усвідомлення того, що дитина комусь потрібна.

Держава підтримує ДБСТ/прийомну сім’ю. Дитина-вихованець/прийомна дитина зберігає статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування і користується усіма відповідними пільгами.

Батьки-вихователі та прийомні батьки отримують від держави щомісячні кошти на утримання дитини та грошове забезпечення як винагороду за виховання.

Відповідно до п.8, ч.1, ст.23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” військовозобов’язані прийомні батьки, батьки-вихователі не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Якщо Ви всім серцем любите дітей і хочете допомогти у такий важкий час, прихистіть маленьку знівечену долю. Допоможіть подолати труднощі маленькому життю.

За додатковою інформацією звертайтесь у Службу у справах дітей Малинської сільської ради за адресою с.Малинськ, вул..Центральна, 72, тел. 097 791 27 45

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь