A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Децентралізація: наступний крок – ліквідація районів та створення нових

Дата: 29.05.2020 17:48
Кількість переглядів: 222

Завершено основний етап реформи адміністративно-територіального устрою. В Україні  затверджено усі 24 перспективні плани формування територій громад областей, а отже, країна фактично отримала модель нового адміністративно-територіального устрою на базовому рівні.

«Децентралізація виходить на фінішну пряму. Вже маємо затвердженими 24 перспективні плани областей, які покривають 100% їх території. Наближається до завершення основний етап реформи», – прокоментував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Відповідно до перспективних планів областей, затверджених Урядом, передбачається створення понад 1450 спроможних громад. На черзі формування нового субрегіонального рівня.

«Наступний крок – це внесення на розгляд Парламенту проекту акта про ліквідацію та створення нових районів. Але головне завдання нових районів – це не надання муніципальних послуг, а ефективне державне управління на території. Таким чином, при затвердженні територій територіальних громад, і створенні нових районів можна говорити про завершення основного етапу реформи адміністративно-територіального устрою», – зазначив Олексій Чернишов.

Також він повідомив, що після затвердження територіального устрою на рівні громад і районів планується внесення змін або ж нові редакції Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації», щоб чітко розмежувати повноваження між органами влади.

Крім цього, буде внесено до Парламенту проект закону про засади адміністративно-територіального устрою, яким визначатиметься порядок внесення змін до адмінтерустрою у майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь