Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Школи з 1 вересня запрацюють в звичайному режимі

Дата: 20.07.2020 16:34
Кількість переглядів: 252

Тотального закриття шкіл на карантин в Україні не буде. У разі збільшення показників захворюваності COVID-19, на місцевому рівні будуть закривати окремі навчальні заклади до стабілізації ситуації.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За словами Ляшка, діти підуть до шкіл 1 вересня, як зазвичай. У разі необхідності, деякі навчальні заклади можуть закривати на період, необхідний для стабілізації епідеміологічних показників.

В Україні хочуть ввести чoтири зoни — зелену, жoвту, пoмаранчеву і червoну.

«Якщо «червона зона» — школа закривається на певний період часу, стабілізуються показники і школи відкриваються», — заявив головний санітарний лікар.

«Тотального закриття шкіл на території країни не буде, якщо не будуть перевищені пороги з грипу та грипоподібних захворювань», — повідомив Ляшко. За його словами, в областях України щорічно закриваються школи через підвищення захворюваності на грип та грипоподібні захворювання і в зв'язку з цим вироблена чітка методологія.

Головний санітарний лікар також повідомив, що Україна переходить на нову систему карантину. Будуть визначені зелена, жовта, помаранчева і червона зони.

«Червона — це жорсткий карантин, який у нас діяв в кінці березня-початку квітня. Зелена, жовта і помаранчева зони - легші зони, які обмежують певну діяльність, але не повністю закривають. Тобто там, дотримуючись протиепідемічних вимоги, будуть працювати сфери економіки », - пояснив Ляшко.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь