Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Укрупнення районів: у Рівненській ОДА пояснили подальші кроки адмінреформи

Дата: 12.08.2020 16:02
Кількість переглядів: 227

На сьогодні у Рівненській області офіційно діє ще 16 районних державних адміністрацій. Для завершення процесу децентралізації та переходу до моделі 4-х районів Верховна Рада має прийняти необхідні закони, які дадуть повноваження Уряду ліквідовувати  і створювати нові державні адміністрації.

Про це під час щоденного брифінгу повідомив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

«Постановою ВРУ скасовані райони і утворені нові. Але місцеві РДА будуть працювати до того часу, поки не будуть прийняті необхідні законодавчі акти, які могли б остаточно затвердити процедуру ліквідації старих районів, утворення нових», - зазначив Ігор Тимошенко.

Зокрема, передбачено внесення змін до законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування в Україні», а також до Бюджетного кодексу України. Зазначеними документами буде чітко розмежовано повноваження органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

За словами Ігоря Тимошенка, Рівненська ОДА чекає таких офіційних рішень, водночас а також вже розпочала необхідні організаційні процедури, передбачені календарним планом, який є достатньо стислий. Після 25 жовтня, а цього дня мають відбутися місцеві вибори, уся Україна, можливо, буде працювати в новому форматі.

Нагадаємо, на Рівненщині замість 16 утворено 4 райони - Вараський, Дубенський, Рівненський та Сарненський. Така ж кількість буде райдержадміністрацій.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь