Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

В Березнівському районі буде проводитись пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 03.09.2020 16:02
Кількість переглядів: 248

З метою виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2020 рік, затверджених рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 12.02.2020 за № 1, на території Березнівського району, орієнтовно у вересні – жовтні цього року, розпочнеться осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак), проти сказу шляхом розповсюдження приманок з вакциною із літаків.

Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм. Коли жителі району побачать літаки АН-2, які розкидають приманки просимо не хвилюватися.

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними  розповсюджувачами збудника сказу.

Прохання до жителів району: при виявленні приманок – не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання  застерегти своїх дітей щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.

Сама приманка має такий вигляд:

Фото без опису

Березнівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь