A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Відбулось виїзне засідання колегії Рівненської ОДА

Дата: 17.02.2021 16:45
Кількість переглядів: 544

Сьогодні в приміщенні Острозької академії пройшло виїзне засідання колегії Рівненської ОДА, на якій були присутні 64 голови територіальних громад, керівники департаментів ОДА та керівники силових структур.

Голова ОДА Віталій Коваль розповів про головні досягнення і перемоги Рівненщини у 2020 році.

«Рівненщина – невелика область, але дуже амбіційна. Ми маємо високе четверте місце в авторитетному рейтингу «Regional Doing Business». Це означає, що ми змогли створити в регіоні сприятливі та рівні умови для бізнесу. Ми – 5-ті в урядовому моніторингу розвитку регіонів. Ми забезпечили приріст у більшості галузей промисловості, а зростання обсягів виробництва продукції аграрного сектору є одним із найвищих в Україні», - наголосив Віталій Коваль.

Так, область має приріст у більшості галузей промисловості, а зростання обсягів виробництва продукції аграрного сектору є одними із найвищих в Україні.

У 2020 році Рівненщина збільшила обсяг експорту. Зокрема, область має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі - коефіцієнт покриття експортом імпорту становить 1,25. Питома вага експорту до країн ЄС є одним з найвищих показників серед регіонів – 83%.

«Важливо, щоб Рівненщина стала областю доданої вартості. Щоб ми експортували не просто сировину, а дійсно мали такі перемоги як у меблевій галузі. Адже 10% експорту за межі країни в області – меблі. Додана вартість – не просто ліс, спиляний у сирому вигляді, а - меблі, які мають у собі зарплату, енергоносії та сировину. Це успіх, який потрібно далі продовжувати», - зазначив Віталій Коваль.

Загалом, Рівненщині, не зважаючи на пандемію, вдалося стати самодостатнім фінансовим регіоном. Минулий рік область закінчила з профіцитом бюджету - плюс 65,5 млн на розвиток. Цього року теж хороший старт – збільшення доходів місцевих бюджетів усіх рівнів на 4,3 млн гривень.

Продовжується активна робота 2020-го року щодо детінізації різних сфер нашого життя. До прикладу, збільшенню акцизного збору, який залишається в бюджетах громад, стало виявлення 157 нелегальних АЗС. Більшість із них стали працювати «по-білому».

Окрім того, аудит виявив, що далеко не всю сільськогосподарську землю використовують легально. Тож уже надходження до скарбниць громад дало залучення в офіційний обіг 28 тисяч гектарів.

Також завдяки системній реалізації в регіоні ініційованих Президентом України державних програм вдалось мінімізувати негативні наслідки карантинних обмежень, пов’язаних із пандемією, для суб’єктів малого і середнього підприємництва. Зокрема, показник виконання державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» на Рівненщині є одним із найкращих серед регіонів. Для суб’єктів малого та середнього підприємництва області було видано 360 кредитів на суму 740 млн грн, що, передусім, дозволило зберегти робочі місця.

Окрім того, у пріоритетах - покращення якості життя наших громадян. У рамках президентської програми «Велике будівництво» в області збудовано чи капітально модернізовано по 5 шкіл та садочків, а також 4 спортивних об’єкти.

Минулого року на Рівненщині прокладено чи відремонтовано понад 200 кілометрів автомобільних доріг національного й місцевого значення. Це більше, ніж загалом за чотири попередні роки. «Усі досягнення вдалося зробити разом, завдяки спільним зусиллям і роботі усіх гілок влади та соціально-відповідального бізнесу. Попереду ще багато роботи. І як результат – нові перемоги», - підсумував голова ОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь