Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Призов на Рівненщині: скількох і куди відберуть служити

Дата: 29.03.2021 10:58
Кількість переглядів: 641

На Рівненщині під час весняної призовної кампанії в 2021-му році планують призвати до війська майже пів тисячі юнаків. Стартує вона 1-го квітня, повідомляють у пресслужбі Рівненської ОДА.

Весняний призов на службу в армію в Україні стартує з 1-го квітня й триватиме до 1-го червня. 24 березня Кабмін затвердив розпорядження про кількість громадян, які підлягають на строку військову службу.

З Рівненщини на службу в армію відправлять 455 людей. З них, 220 – до Збройних сил України, 15 – до Держспецтрансслужби, 140 – до Національної гвардії України, 80 – до Держприкордонслужби.

"Важливо провести весняний призов на високому рівні, адже сьогодення української держави потребує молодих у військовій справі патріотів. Цього року призовну кампанію проведуть на новому територіальному фундаменті" – цитує пресслужба РОДА першого заступника голови Сергія Подоліна, який курує призов у області.

Заступник додав, що у 2020-му році, попри карантинні обмеження, Рівненщина виконала план призову на 100%.

У пресслужбі Рівненської ОДА нагадали, що строковиків не відправлятимуть служити у зону проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Що відомо

  • На військову службу в Україні призивають хлопців у віці від 18 до 27 років, у яких немає будь-яких підстав для відстрочки (отримання освіти, стан здоров'я тощо). Громадяни у віці 18-19 років можуть бути призвані на альтернативну службу.
  • Хлопці без вищої освіти служать 18 місяців, а ті, хто має ступінь спеціаліста або магістра – 12.
  • В Україні в якості адмінпокарання за неявку у військкомат застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення: штраф від 85 до 119 гривень за перше порушення і штраф 170-255 гривень — за повторне порушення.
  • Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу передбачає обмеження волі на строк до 3-х років. Слід зазначити, що в більшості випадків покарання є умовним, але судимість буде.
  • Під час осіннього призову у 2019-му році охочих піти на строкову службу на Рівненщині було більше, аніж тих, кого відправили у війська. Тоді, за словами комісара обласного терцентру комплектування Валерія Куценка, вперше за півтора року в області перевиконали план.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь