A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Призов на Рівненщині: скількох і куди відберуть служити

Дата: 29.03.2021 10:58
Кількість переглядів: 606

На Рівненщині під час весняної призовної кампанії в 2021-му році планують призвати до війська майже пів тисячі юнаків. Стартує вона 1-го квітня, повідомляють у пресслужбі Рівненської ОДА.

Весняний призов на службу в армію в Україні стартує з 1-го квітня й триватиме до 1-го червня. 24 березня Кабмін затвердив розпорядження про кількість громадян, які підлягають на строку військову службу.

З Рівненщини на службу в армію відправлять 455 людей. З них, 220 – до Збройних сил України, 15 – до Держспецтрансслужби, 140 – до Національної гвардії України, 80 – до Держприкордонслужби.

"Важливо провести весняний призов на високому рівні, адже сьогодення української держави потребує молодих у військовій справі патріотів. Цього року призовну кампанію проведуть на новому територіальному фундаменті" – цитує пресслужба РОДА першого заступника голови Сергія Подоліна, який курує призов у області.

Заступник додав, що у 2020-му році, попри карантинні обмеження, Рівненщина виконала план призову на 100%.

У пресслужбі Рівненської ОДА нагадали, що строковиків не відправлятимуть служити у зону проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Що відомо

  • На військову службу в Україні призивають хлопців у віці від 18 до 27 років, у яких немає будь-яких підстав для відстрочки (отримання освіти, стан здоров'я тощо). Громадяни у віці 18-19 років можуть бути призвані на альтернативну службу.
  • Хлопці без вищої освіти служать 18 місяців, а ті, хто має ступінь спеціаліста або магістра – 12.
  • В Україні в якості адмінпокарання за неявку у військкомат застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення: штраф від 85 до 119 гривень за перше порушення і штраф 170-255 гривень — за повторне порушення.
  • Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу передбачає обмеження волі на строк до 3-х років. Слід зазначити, що в більшості випадків покарання є умовним, але судимість буде.
  • Під час осіннього призову у 2019-му році охочих піти на строкову службу на Рівненщині було більше, аніж тих, кого відправили у війська. Тоді, за словами комісара обласного терцентру комплектування Валерія Куценка, вперше за півтора року в області перевиконали план.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь