Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Перевірити чи не має боргу перед бюджетом кожен може самостійно

Дата: 24.06.2021 16:32
Кількість переглядів: 219

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків на те, що процедура звірки інформації по сплаті податків і зборів надає можливість платникам переконатись у відсутності заборгованості перед бюджетом, а у разі її наявності – запобігти подальшому накопиченню, вчасно сплативши борг.

Радимо перевіряти стан розрахунків з бюджетом скориставшись електронним сервісом податкової служби за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.

Також перевірити стан розрахунків з бюджетом можливо у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації (податкової адреси).

Крім того нагадуємо, якщо фізична особа – платник податків змінила особисті реєстраційні дані, а саме: прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання (податкову адресу) тощо, то такий платник зобов’язаний повідомити контролюючі органи про зміну даних протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР) або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма № 5 ДРП).

Такі зміни можна внести шляхом подання Заяви за формою № 5 ДР особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу. Також це можна зробити засобами електронного сервісу «Електронний кабінет платника» на офіційному веб-порталі ДПС України, з використанням кваліфікованого електронного підпису (https://cabinet.tax.gov.ua)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь