A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Ставайте мобільними з електронними сервісами ДПС

Дата: 28.09.2021 17:14
Кількість переглядів: 274

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують платникам, що для економії власного часу, уникнення простоїв, запобігання виникненню боргу тощо можна скористатися електронними сервісами ДПС, які доступні 24/7.

На сьогодні найбільш поширеним з доступних сервісів є «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua/). Завдяки його використанню можна здійснювати листування з органами ДПС в режимі on-line, формувати та надсилати електронні документи, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків тощо, перевіряти стан поданої звітності, вести документообіг та сплачувати податки в мережі Інтернет тощо.

Платнику надається вільний доступ до загальнодоступної відкритої частини Е-кабінету (без ідентифікації користувача) та приватної частини (особистого кабінету) – вхід здійснюється з використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

У відкритій частині ЕКП можна ознайомитись з новинами в оподаткуванні та роботі ДПС, ознайомитись з бланками податкової звітності та іншими документами, що подаються до податкових органів, ознайомитись з договорами про визнання електронних документів. У цій частині доступні сервіси «Календар» (терміни подання звітності та сплати податків), «Контакти» (інформація щодо діючих ЦОП) та «Реєстри» (відкрита інформація з різних податкових реєстрів).

Приватна частина «ЕКП» включає такі сервіси, як «Облікові дані платника» (інформація контролюючого органу щодо реєстраційних та облікових даних платника), сервіси «Перегляд звітності» (перегляд раніше поданої звітності незалежно від способу її подання) та «Введення звітності», сервіси «Вхідні/вихідні документи» та «Листування з ДПС», сервіс «Заяви, запити для отримання інформації», сервіс «Стан розрахунків з бюджетом». Також працюють окремі сервіси для платників ПДВ («СЕА ПДВ», «Показники СМКОР», «СЕА РП», «Реєстрація ПН/РК», «ЄРПН»).

Для фізичних осіб є можливість здійснювати оплату податків, зборів та інших платежі за допомогою платіжної карти онлайн за допомогою різних платіжних систем (Portmone, EasyPay, LiQPay).

Громадянам доступний сервіс «ЕК для громадян», який працює в режимі приватної частини. Він дозволяє громадянам перевірити загальну інформацію про себе як платника податків та про об’єкти оподаткування, переглянути повідомлення про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання, подати податкову декларацію про майновий стан та доходи, подати запит про суми виплачених доходів, подати облікову картку фізичної особи – платника податків за формою 1-ДР для отримання РНОК ПП вперше, подати заяву про внесення змін до ДРФО (5-ДР).

Зверніть увагу, що у разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом, платники податків мають можливість звернутися до ДПС за телефоном: 0-800-501-007 (напрямок «0»).

Закликаємо платників бути більш мобільними, контролювати власний бізнес використовуючи при цьому ефективні електронні сервіси ДПС, які є захищеними, персоналізованими та безпечними.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь