A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

На Рівненщині продовжується робота щодо погашення податкової заборгованості комунальних підприємств

Дата: 11.10.2021 16:59
Кількість переглядів: 215

Нещодавно шляхи розв’язання проблем із погашенням податкової заборгованості  обговорювали в ході зустрічі керівництва ГУ ДПС у Рівненській області з керівниками найбільших комунальних підприємств-боржників Рівненщини.

Заступник начальника податкової служби області  Владислав Грабовий поінформував учасників заходу, що за оперативною інформацією станом на початок жовтня податковий борг комунальних підприємств до державного бюджету складає чималу суму – 89,5 млн грн, а до місцевих бюджетів – 19,3 млн гривень. Питома вага податкового боргу таких підприємств у загальній сумі податкового боргу всіх платників податків області до бюджетів усіх рівнів становить 15,6 відсотків.

Розміри податкового боргу за окремими підприємствами складають мільйони гривен. Серед найкрупніших боржників перед бюджетом такі комунальні підприємства: РОВКП ВКГ ''Рівнеоблводоканал'' – податковий борг 58,4 млн грн, ЖКП "Перспективне" – 13,6 млн грн, КП "Сарнитеплосервіс" – 7,1 млн грн, УКБ Міськвиконкому – 4,7 млн грн, КП "Трудівник" – 3,9 млн грн, КП "Дубнокомуненергія" – 2,8 млн грн, КП "Здолбунівкомуненергія" – 2,8 млн гривень.

В ході зустрічі було акцентовано, що головним завданням податкової служби є наповнення бюджетів – і державного, і місцевих, в тому числі і за рахунок погашення податкового боргу. Однак, необхідно врахувати, що підприємства комунальної сфери виконують важливу соціальну роль та покликані забезпечувати цивілізованість, комфорт і гарантії на найнеобхідніші послуги для кожної людини. І від  діяльності таких підприємств залежить життєдіяльність  усіх мешканців територіальних громад. Тому,  податківці завжди готові допомогти у розв’язанні  проблем з врегулюванням податкового боргу. Для цього вислухають кожного керівника, проаналізують причини виникнення боргу та запропонують заходи, які допоможуть врегулювати цю проблему.

Під час заходу було наголошено, що вивести «комунальників» із боржників, застосовуючи тільки так звані «податкові» заходи, неможливо. Тут необхідна підтримка органів влади всіх рівнів.

Учасники зустрічі, обговоривши проблемні питання підприємств комунального господарства, домовились і надалі взаємодіяти та спільно винайти  шляхи врегулювання податкового боргу.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь