A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Маєте намір займатися незалежною професійною діяльністю – зареєструйтеся в податковій

Дата: 27.10.2021 16:26
Кількість переглядів: 162

Головне управління ДПС у Рівненській  області нагадує, що особи, які мають намір займатися незалежною професійною діяльністю, мають обов’язок стати на облік в податковому органі.

Згідно з п.п. 14.1.226 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України самозайнята особа – платник податку, який є фізичною особою – підприємцем або провадить незалежну професійну діяльність за умови, що така особа не є працівником в межах такої підприємницької чи незалежної професійної діяльності.

Незалежна професійна діяльність – участь фізичної особи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, приватних виконавців, адвокатів, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою – підприємцем (за виключенням випадку, передбаченого п. 65.9 ст. 65 ПКУ) та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб.

Для цього необхідно в десятиденний термін  після державної реєстрації незалежної професійної діяльності подати до податкового органу за місцем реєстрації заяву за формою № 5-ОПП та  копію документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності.

Звертаємо увагу, що при подачі документів пред’являються оригінали зазначених документів та документ, який посвідчує особу (паспорт).  Якщо документи подаються рекомендованим листом з описом вкладення, то слід надати копії документів, які мають бути засвідчені нотаріально або органом, який здійснив реєстрацію незалежної професійної діяльності. Фізична особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, береться на облік в податковому органі у день отримання заяви за формою № 5-ОПП.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь