A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Вчасно оплачуйте рахунки за спожиту електроенергію.

Дата: 03.05.2022 09:32
Кількість переглядів: 228

ТОВ POEK виконує функцію постачальника універсальної послуги на території Рівненщини відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26.10.2018 №1268.


Відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії», постачальник надає універсальні послуги за економічно обгрунтованими, прозорими та недискримінаційними цінами, що формуються ним відповідно до методики (порядку), затвердженої Регулятором, та включають, зокрема, ціну купівлі електроенергії на ринку електричної енергії, ціну (тариф) на послуги ПУП, ціни (тарифи) на послуги оператора системи передачі та розподілу згідно із укладеними договорами про надання відповідних послуг.


Такі норми чинного законодавства передбачають беззбиткову сталу роботу ПУП, проте всупереч задекларованим цілям під час функціонування ринку електроенергії ПУП постійно стикається з рядом факторів, що значно знижують стабільність його роботи. Внаслідок військової агресії зі сторони російської федерації рівень оплати за спожиту електроенергію критично погіршився. У зв'язку із введенням з 24.02.2022 в Україні воєнного стану впроваджено й обмеження на відключення споживачів, що є боржниками з оплати за використану електроенергію.


Зменшення надходжень коштів до ПУПІ позначається на здатності виконувати договірні зобов'язання перед іншими учасниками ринку, зокрема операторами системи розподілу та передачі, що, в свою чергу, може призвести до браку коштів для відновлення та невідкладного ремонту електричних станцій та мереж. Існує висока ймовірність негативного впливу кризи неплатежів, зумовленої заборгованістю споживачів, на стабільність функціонування виробників електроенергії.


Наявний рівень розрахунків за електроенергію, що постачається ПУП для споживачів Рівненщини, не забезпечує покриття необхідних витрат на виробництво, передачу, розподіл і постачання електроенергії (за оперативними даними – 91%, з них – населення складає 86%).
 

Законом України «Про ринок електричної енергії» та Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженим постановою НКРЕКП від 14.03.2018 №312 (зі змінами та доповненнями) визначено зобов'язання електропостачальників — надавати послуги з постачання електроенергії, оператора системи розподілу - забезпечити споживачів електропостачанням, а споживачів своєчасно оплатити ці послуги через постачальника електроенергії.


З огляду на викладене, та з метою врегулювання питання низького рівня оплати за спожиту електроенергію, зменшення заборгованості побутових і малих непобутових споживачів та забезпечення належного фінансування і функціонування виробників, постачальників і операторів системи енергетичного ринку, просимо вас вчасно та в повному обсязі здійснювати оплату рахунків  за спожиту електроенергію.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь