A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Сьогодні відбулась засідання координаційно-консультативної рада з питань місцевого самоврядування

Дата: 16.06.2022 16:36
Кількість переглядів: 240

Коли саме і в якому форматі розпочнеться новий навчальний рік на Рівненщині, - про це сьогодні говорили учасники засідання Координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування. В сесійній залі обласної ради зібралися понад півсотня учасників: це, передусім,  очільники територіальних громад Рівненщини, голови постійних комісій та керівництво обласної ради. Участь в заході взяв і голова Малинської громади Анатолій Дімітров.

І саме питання освіти та її найближчих перспектив стало першим у порядку денному.

Які перспективи розпочати новий навчальний рік вчасно, якою є ситуація з фінансуванням галузі освіти, - про це та інше розповів директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Петро Коржевський. За його словами, сьогодні вкрай складно робити будь-які прогнози, однак фахівці опрацьовують кілька варіантів. І це пов’язано передовсім з умовами війни, в яких живе країна, а отже, і питанням безпеки дітей та педагогів в ході навчального процесу. Це також питання безперебійного забезпечення теплом мережі навчальних закладів області, питання належної логістики з довозу дітей до шкіл тощо.

Друге надважливе питання, від якого залежить формат майбутнього освітнього процесу, – це достатня кількість бомбосховищ та укриттів. І це справжня проблема. Чи зможуть громади підготувати належну кількість таких безпечних місць для всіх дошкільнят, школярів та студентів, - питання поки також відкрите.

Ще одне важливе питання

, над чим уже мають працювати освітяни спільно з керівниками громад, - куди перемістити переселенців, яким надали тимчасовий прихисток в навчальних закладах (гуртожитках навчальних закладів) Рівненщини.

Саме від відповідей на ці та інші питання залежить, коли ж діти та молодь Рівненщини зайдуть до своїх навчальних закладів, вчитимуться онлайн чи офлайн. Цілком можливо, що навчальний процес організують у різних фоорматах: якийсь період діти вчитимуться дистанційно, а на якийсь час таки зустрінуться за партами.

 - Сьогодні маємо досить обережні та все ж прогнози, що діти підуть в навчальні заклади з першого вересня. Саме тому і територіальні громади, і влада області повинні в найкоротші строки вирішити найгостріші питання, щоб забезпечити навчальний процес вчасно та якісно. А це непросто в умовах війни. На цій коордраді ми спільно озвучили ці питання. Тепер маємо їх вирішувати також спільно, - наголосив Сергій Кондрачук.  

Джерело: сайт Рівненської облради

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь