A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Рівненські бізнесмени можуть отримати гранти від Уряду

Дата: 08.07.2022 11:02
Кількість переглядів: 187

Питання залучення грантів від держави підприємцями Рівненської області обговорили на селекторній нараді під керівництвом заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка. Для голів громад представили чотири грантові програми, які можуть одержати місцеві підприємці для започаткування бізнесу та розвиток своєї справи на безповоротній основі.

«Голови громад повинні максимально донести інформацію для підприємців про можливість отримання грантів. До речі, в Польщі саме таким чином бізнес та фермери отримували підтримку від держави. І це один із чинників розвитку громад і сусідньої держави в цілому. Сьогодні ми маємо таку ж стартову можливість для розвитку Рівненщини, якою повинні скористатися», - зазначив Ігор Тимошенко.

Мікрогранти для створення власного бізнесу до 250 000 грн:

 Програма розрахована на тих, хто уже має бізнес та хоче його розширити або лише започатковує власну справу. Сфера діяльності - не має значення.

Розмір мікрогранту залежить від кількості майбутніх робочих місць, які створює підприємець. Якщо це одне робоче місце – 150 000 грн, 250 000 грн – за два.

«Подати заяву можна буде через портал «Дія» та надати бізнес-план. Головна умова проєкту – підприємці мають сплатити податки та ЄСВ на суму гранту упродовж трьох років, створивши щонайменше 25 робочих місць», - зауважив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Гранти для розвитку переробного підприємства до 8 млн грн:

Це можуть бути підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо. Кошти виділяють на придбання основних засобів виробництва (верстатів, технологічного обладнання), їх доставку та введення в експлуатацію.

«Головна умова проєкту – підприємці мають сплатити податки та ЄСВ на суму ґранту упродовж трьох років, створивши щонайменше 25 робочих місць. Перші 1000 заявників отримають ґрант від держави в розмірі до 70% вартості проєкту, решту 30% фінансують за власний рахунок. Інші заяви фінансуються 50% на 50%», - прокоментував директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Костянтин Мокляк.

Мікрогранти на розвиток теплиць – 7 млрд грн:

 Даватимуть грант на побудову теплиць для приватних підприємців та аграрних компаній і фермерських господарств, які мають у власності або в оренді землю.

Кошти можна витратити на будівництво комплексу або обладнання для його роботи.

Фінансування: 70/30% для першої тисячі учасників, для наступних – 50/50%.

Підприємець має сплатити половину отриманого гранту у вигляді податків протягом трьох років.

Мікрогранти на розвиток садівництва – 4 млрд грн:

 Аграріям надаватиметься від 150 000 до 400 000 грн на 1 га садів.

У програмі можуть брати участь підприємці, які мають власну землю або землю в користуванні щонайменше на 25 років. Ділянка має бути від 1 га до 25 га.

Фінансування: 70/30% для першої тисячі учасників, для наступних – 50/50%.

«Подати заявку на гранти розвиток теплиць та садівництво можна в «Дії» або у відділенні Ощадбанку. Заява перевіряється банком до п?яти днів, потім у десятиденний термін її погоджують Міністерство економіки та Ощадбанк», - розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько.

Усю детальну інформацію можна отримати на сайті "ДІЯ". А також у консультантів "Ощадбанку" та районних ценрів зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь