A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

ВОЛОНТЕРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ПРОБАЦІЇ

Дата: 07.09.2022 11:18
Кількість переглядів: 325

Пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, що забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню відповідного середовища, щоб людина була готова вести правослухняний спосіб життя. Важливу роль в успішній реалізації зазначених цілей відіграє залучення волонтерів, адже лише спільними зусиллями із соціально активними і свідомими громадянами можливо побудувати безпечну та розвинену громаду.

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням деяких особливостей визначених Законом України «Про пробацію».

Основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведення з ними соціально-виховної роботи. З урахуванням досвіду роботи, освіти, моральних, ділових якостей, висловлених пропозицій та побажань волонтера пробації, волонтер може долучатися до участі у таких видах діяльності як:

– здійснення наглядових заходів за місцем роботи та навчання засуджених;
– проведення соціально-виховної роботи із засудженими;
– складання та реалізація індивідуальних планів роботи із засудженими;
– проведення індивідуально-профілактичної роботи із засудженими;
– надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги засудженим;
– надання допомоги у працевлаштуванні засуджених, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально корисної діяльності;
– реалізація пробаційних програм стосовно осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням;
– здійснення заходів з підготовки осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення;
– реалізація інших заходів, спрямованих на виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Сьогодні волонтерство – не просто новомодний рух, що об’єднує громадян. Це діяльність за покликом серця, яка полягає у добровільній безоплатній участі небайдужих людей, які відчувають потребу робити свій внесок у розвиток соціально значущих проєктів. Волонтери не отримують матеріальної допомоги у вигляді заробітної плати, проте вони мають дещо інше – розвиток власних здібностей, моральне задоволення, відчуття власної необхідності тим, хто потребує допомоги і відчуття, що вони приносять користь, отримують нові знання. Тобто, волонтерська діяльність в Україні, хоча поки і не стала масовою, проте є такою, що дозволяє говорити про неї, як про суспільне явище та як про важливу складову діяльності органів пробації.

Понад трьох років Рівненський районний сектор №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Рівненської області взаємодіє з  волонтером пробації Анатолієм Лісовським, який допомогає суб’єктам пробації, які в силу обставин та складних умов життя, умисно чи з необережності вчинили кримінальні правопорушення й засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі

«Правопорушниками не народжуються, а стають під впливом життєвих обставин.», – переконаний Анатолій Лісовський, який є волонтером пробації. В ході волонтерської діяльності Анатолій проводить соціально-виховну роботу з неповнолітніми засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, намагається достукатись до якомога більшої кількості людей, відкриваючи в їхніх серцях віру в можливість кардинально змінити власне життя. Нещодавно волонтером пробації Анатолієм Лісовським, було залучено неповнолітнього клієнта пробації, який перебуває на обліку в секторі до проведення підліткового християнського табору «CODFEST», організованого на базі церкви-євангелістів християн бабтистів м.Березне за локацією проведення: Соколині гори с.Маринин, який проходив з 08.08.2022 року по 12.08.2022 року.         

З урахуванням викладеного, запрошуємо всіх бажаючих для співпраці з уповноваженим органом пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за такими контактами:
 м.Березне, вул. Андріївська, 48/2 (приміщення пенсійного фонду),

тел.067-307-77-98.  Березнівський районний сектор №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Рівненській області.

Разом ми зможемо побудувати ефективну волонтерську мережу, що сприятиме забезпеченню безпеки у суспільстві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь