A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Вітаємо всіх з важливими для кожного українця святами!

Дата: 14.10.2022 08:45
Кількість переглядів: 147

Шановні жителі Малинської громади!

Сьогодні особливий день, який поєднав дуже важливі для кожного українця свята: свято Покрови Божої Матері; День Українського козацтва; День захисників і захисниць України; 80-річчя створення Української повстанської армії.

Богородиця була козацькою заступницею у далеких походах, її зображення було вибите на хрестах, які носили козаки: сучасне Українське вiйсько береже козацькi вiйськові традиції, зокрема – в назвах військових частин, структурі, прапорах, одностроях. У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під свій захист усіх наших захисників, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини.

Сьогодні весь український народ віддає шану незламності духу представників усіх поколінь, які здобули та вiдстоювали незалежність України, мужності та героїзму воїнів Збройних Сил України та інших силових структур, ветеранів, добровольців, волонтерів, які сьогоднi захищають суверенітет і територіальну цілісність України у боротьбі проти збройної агресії російської федерації, вшанування військових традицій та звитяг українського народу.

«Боролись! Боремось! Поборемо!» - гасло відзначення Дня захисникiв i захисниць України в цьому році.

Україна має унікальну історію воїнства, кожна її сторінка сповнена звитягами рiзних поколінь оборонців рідної землi, які сформували особливий характер та образ сучасних захисників і захисниць України, ïхнiми провідними рисами є патріотизм і відчайдушність, відвага і честь.

80-річчя УПА – слушна нагода донести світу правдиву історію визвольної боротьби українського народу та актуалізувати об?єктивну інформацію про сьогодення, аргументовано нівелювати брехливі наративи колишнього радянського режиму, що таврували воїнів УПА як «посібників нацистів» і приписували перемогу над гітлерівцями та ïхнiми союзниками виключно «російському народу»; нинi на цих же фальшивих радянських штампах росії будує свою пропаганду, називаючи українців «нацистами» лише за прагнення мати незалежну державу і готовність відстоювати її.

Розпочата росiєю війна у 2014 році, а потім і повномасштабне вторгнення московитів 24 лютого 2022 року спонукали сотні тисяч українців різних професій і роду занять узяти до рук зброю і стати захисниками рідної землі.

Вiйна третього тисячоліття, в яку нас втягнула спотворена дикунськими амбіціями сусідня держава, має врешті завершитися перемогою високорозвинених демократій над недолугим тоталітаризмом, чужорідним за своєю суттю для сучасного суспільства і кожної нормальної людини. Ми не дозволимо державі-терористу досягнути успіху в її пiдлих намірах на нашій землі, ми не відступимо, не віддамо і не пробачимо! Жоден загиблий герой та мирний житель не буде забутий, жодне злодіяння рашистів не залишиться безкарним!

У цей день бажаємо усім українцям, а особливо нашим захисникам та захисницям, доброго здоров'я, незламної волі, твердості духу, надійного родинного тилу та тепла рідної домівки, душевного спокою й покровительства Пресвятої Богородиці в усіх справах та починаннях! Нехай ваші шляхетні вчинки й подвиги служитимуть в справі захисту нашої держави!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь