A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Вітаємо з Днем Соборності !

Дата: 22.01.2023 09:23
Кількість переглядів: 124

22 січня 1919 року на Софійському майдані Києва було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Возз’єднання українських земель навічно увійшло в історію України величним національним святом – Днем Соборності України.

Сьогодні День Соборності є надзвичайно актуальним та одним із найважливіших пам’ятних днів для нашої країни. Це нагадування кожному українцю про те, що сила нашої держави – у нашій єдності та соборності українських земель.

За часів радянського тоталітарного режиму проголошення незалежності УНР і День Соборності не відзначалися. Зі встановленням радянської влади всі українські свята були витіснені з суспільного простору. Пам’ять про об’єднання УНР і ЗУНР зберігали мешканці Західної України й українська політична еміграція в країнах Західної Європи й Америки. 22 січня там урочисто відзначали свято незалежності та соборності Української держави.

Пам’ять про існування власної держави у 1917–1921 роках стала одним із наріжних каменів формування модерної національної ідентичності українців, надихала на продовження визвольної боротьби. Зрештою вона завершилася відновленням незалежності у 1991 році. Через сторіччя після проголошення Акта Злуки на Софійському майдані соборність залишається на порядку денному національних завдань. Відновлення соборності відбудеться після деокупації Криму й окремих районів Донецької і Луганської областей.

У цій неоголошеній війні, очищуючи свою землю від окупантів, ми фактично боремося на кордонах демократії і диктатури, відстоюємо простір європейських цінностей, закриваємо собою увесь континент і стоїмо щитом для миру на планеті. Ми відстоюємо соборність українських земель як територіальну цілісність, яку свавільно порушила держава-агресор. Водночас ми демонструємо безпрецедентну соборність українського духу та згуртованість.

Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Українці всі разом обов'язково відбудують свою країну. і цей процес відбудови, як і нинішній збройний захист держави, стане ще одним вагомим чинником консолідації нашого суспільства.

Нехай це свято додає нам сил у розбудові та захисті нашої держави, щоб в ній завжди панували громадянський мир і людська взаємоповага, висока духовність і культура.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь