A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Інформація щодо реалізації Програми «ПОВЕРНИСЬ НА 100%»

Дата: 07.08.2023 12:02
Кількість переглядів: 151

Редакція газети «ПОВЕРНИСЬ НА 100%» реалізовує програму «ПОВЕРНИСЬ НА 100%», яка ставить собі за мету протидію російській федерації у залучені до лав своїх збройних сил громадян України, що мешкають на тимчасово окупованих територіях України.

Для реалізації програми було створено БО «БФ «ПОВЕРНИСЬ НА 100», який в свою чергу виступив засновником та видавцем газети «ПОВЕРНИСЬ НА 100%».

Цілями діяльності газети «ПОВЕРНИСЬ НА 100%» є: протидія пропаганді російської федерації на тимчасово окупованих територіях України. Інформування осіб, які входять до складу незаконних збройних формувань про необхідність та порядок здачі в полон Збройним Силам України.

Газета «ПОВЕРНИСЬ НА 100%» зареєстрована Міністерством юстиції, (свідоцтво про реєстрацію друкованого засобу масової інформації серія КВ № 25308- 15248Р), а її головний редактор Володкевич Андрій Петрович має акредитацію видану Збройними Силами України, після відповідної перевірки (прескарта №17535) Під час збройної агресії проти України російська федерація, та підконтрольні їй збройні угруповання «самопроголошених республік», так званих «Л/ДНР» на окупованих територіях проводять примусовий призов до лав збройних сил, для чого використовують широкий спектр інструментів, від роздачі російської паспортів та пропаганди до погроз та прямого примусу, що є прямим порушенням міжнародного гуманітарного права, зафіксованим Управлінням Верховного комісара з прав людини ООН.

А для того, щоб ці примусово мобілізовані не вчиняли бунтів, та не переходили на сторону України, здавшись в полон ЗСУ, окупаційна влада свідомо залякує їх, створюючи враження, начебто вибору в них більше немає, оскільки у випадку переходу на сторону України навіть шляхом добровільної здачі в полон, їх очікує позбавлення волі на тривалий строк.

Використовуючи засоби пропаганди, обмеживши доступ до об’єктивної інформації з України, російська федерація створює у цивільного населення, проживаючого на окупованих нею територіях уяву того, що тепер у них є тільки один вихід - бути частиною так званого «руського світу», адже в іншому, цивілізованому світі, до якого належить Україна, їх вже не чекають, бо вважають злочинцями. Внаслідок цього багато з тих чоловіків, які не змогли уникнути примусової мобілізації та опинились в рядах окупаційної армії не можуть наважитись добровільно здатись в Український полон а тому в решті решт приречені на загибель, чи тяжке каліцтво, адже росіяни не дадуть їм змогу залишити цю службу. Складається враження що у них немає виходу!

Однак насправді це не так. Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях вважаються такими, навіть якщо вони отримали паспорт РФ або «Л/ДНР», тому примус громадянина України до служби у збройних силах рф чи інших підконтрольних їй збройних формуваннях є порушенням законів і звичаїв війни, за які передбачена відповідальність статтею 438 Кримінального кодексу України. Правоохоронні органи України розслідують низку кримінальних проваджень за фактами проведення «мобілізації», розпочатої окупаційними адміністраціями на тимчасово окупованих територіях. На сьогодні причетні до примусової мобілізації громадян України на військову службу у рядах супротивника рішеннями Українських судів отримують значні строки тюремного ув’язнення.

Тобто громадяни України, яких примусово мобілізували на службу до збройних сил ворога мають можливість залишити таку службу, здатись в полон Збройним силам України та отримати статус потерпілого від примусової мобілізації, доказавши обставини примусовості мобілізації. Це дозволить їм не тільки зберегти життя, а й уникнути кримінальної відповідальності за державну зраду та участь у складі збройних сил рф чи під підконтрольних їй ЛДНР, за умови що під час служби вони не вчиняли інших злочинів.

Офіс Генерального прокурора надав інформацію щодо можливих дій мобілізованих до лав збройних сил країни-агресора громадян України з метою доведення обставин їх примусової мобілізації:

Громадяни України примусово призвані на військову службу у рядах військ рф, за наявності підстав, можуть бути визнані потерпілими у відповідних кримінальних провадженнях.

Якщо громадянин України став свідком або потерпілим від зазначених незаконних дій представників ворожої сторони, йому необхідно повідомити про це правоохоронні органи.

Під час розслідування злочинів даної категорії, правоохоронним органам перш за все необхідно встановити факт та обставини примусу до служби у рядах супротивника (це може бути психологічний вплив або застосування сили та/або погроз її застосування відносно потерпілого чи його близьких тощо), осіб, які організували чи безпосередньо здійснювали призов (це можуть бути працівники «військкоматів», представники військово-політичного керівництва рф чи окупаційних адміністрацій), а також усвідомлення ними статусу захищеної особи тощо.

Відповідні обставини можуть бути підтверджені показаннями свідків та потерпілих, оригіналами або копіями виданих країною-агресором або окупаційною адміністрацією документів, матеріалами фото-, відео фіксації тощо.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь