A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Служба у справах дітей інформує!

Дата: 05.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 32

Під час повномасштабної війни ми зіштовхнулися з таким жахливим явищем як депортація дітей. росія скоїла в Україні достатньо багато воєнних злочинів, включаючи навмисні вбивства, систематичні тортури та депортацію дітей, які являються ознаками  найстрашнішого злочину – геноциду, цілеспрямованих дій на знищення народу.

Міжнародне гуманітарне право забороняє евакуацію дітей без письмової згоди батьків або законних представників. Не зважаючи на законодавство, понад 12 тисяч українських дітей депортовано до росії (за інформацією українського омбудсмена Дмитра Лубінця). Під час евакуації дітей і після неї  починається пропагандистська кампанія, щоб заохотити росіян усиновлювати наших дітей. Російські "прийомні батьки" після всиновлення змінюють дітям громадянство, імена та прізвища, зазвичай це відбувається без згоди дитини, навіть якщо вона вже у достатньо свідомому віці, тобто досягла 14 років і має брати участь у оформленні паспорта. Країна-агресор свідомо вживає всіх можливих заходів, щоб стерти ідентичність депортованих дітей та унеможливити їх національну самоідентифікацію як українців в майбутньому. Якщо дитина вже у достатньо свідомому віці, аби пам'ятати себе, для неї є надія на повернення додому. Якщо ж мова йде про маленьких дітей, то надії на їх  повернення додому обмаль. Як би складно це не було, ми маємо робити все можливе, аби виявляти і документувати випадки депортації дітей, а також повертати їх додому.

Звертайте увагу, будь ласка, на підозрілих осіб чи угрупування людей біля дитячих садочків, шкіл, дитячих майданчиків та негайно повідомляйте місцеву владу. Ваша спостережливість може допомогти відвернути непоправне.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь