A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Податкова інформація

Кампанія декларування – 2022: коли доходи при продажу власної сільськогосподарської продукції не оподатковуються

Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» внесено зміни до п. п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (ПКУ).

14:45:27 08.02.2022

Які умови реєстрації РРО/ПРРО для ФОП, який надає послуги з використанням Інтернет із власної квартири?

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу, що у разі, якщо місце проживання фізичної особи-підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то фізична особа - підприємець відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, повідомивши про місце проживання як про об’єкт оподаткування, після чого на такий об’єкт може бути зареєстроване РРО та/або ПРРО. 

16:03:44 07.02.2022

Чи можна в рамках податкової амністії уповноважити іншу особу подати спецдекларацію?

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України  є чи були платниками податків. При цьому, така декларація  подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, виключно в електронній формі. Слід пам’ятати, що платник податків стає користувачем Електронного кабінету та набуває право подавати звітність в електронній формі після проходження в Електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису з дотриманням вимог Закону України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та Закону України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» або тих сервісів ідентифікації, використання яких дозволяється методологом Електронного кабінету.

16:02:57 07.02.2022

Кампанія декларування – 2022: коли виникає обов’язок щодо подання податкової декларації

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, що обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи виникає при отриманні протягом звітного 2021 року доходів:

16:02:38 07.02.2022

Увага! Активізувалась робота шахраїв!

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Рівненській області  повідомляє про шахрайські дії, які неодноразово вчиняють невстановлені особи з різних номерів мобільних телефонів.

09:20:17 07.02.2022

Переконайтесь у відсутності заборгованості перед бюджетом, а у разі її наявності ­– сплатіть борг

В ГУ ДПС У Рівненській області звертають увагу, що земельний податок та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, віднесені до місцевих податків і є однією із складових податку на майно. Встановлення ставок щодо цих податків належить до повноважень сільських, селищних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад, які встановлюють розміри ставок виключно в межах, визначених Податковим кодексом України та затверджують їх своїм рішенням щороку до 15 липня.

09:19:10 07.02.2022

Про проблеми у роботі РРО та/або ПРРО слід повідомити контролюючий орган

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до норм Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані у разі виявлення несправностей:

16:47:15 03.02.2022

Пільги громадянам зі сплати земельного податку

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу, що від сплати земельного податку звільняються особи з інвалідністю першої і другої групи, фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, пенсіонери (за віком), ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

16:45:21 03.02.2022

Кампанія декларування 2022: прозвітувати про отримані торік доходи необхідно до 1 травня поточного року

З 1 січня розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом минулого 2021 року. Податковим кодексом України визначено категорії громадян, які зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи.

16:44:27 03.02.2022

Чи має право суб’єкт господарювання повернути кошти готівкою за не отриманий товар, якщо оплата проводилася через РРО з використанням банківської платіжної картки (POST-терміналу)?

  Ні, не має права. Якщо оплата проводилася через реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) з використанням банківської платіжної картки (POST-терміналу), то повернення коштів за не отриманий товар (не надану послугу) здійснюється на розрахунковий рахунок покупця, відкритий у банку.      При цьому суб’єкт господарювання зобов’язаний надати особі, яка повертає товар (відмовляється від послуги), розрахунковий документ встановленої форми та змісту (видатковий чек).

14:57:07 02.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь