A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Податкова інформація

Сплачуючи податки – ми захищаємо незалежність нашої держави

У січні-лютому поточного року малий бізнес Рівненщини перерахував до місцевих бюджетів 229,2 млн грн єдиного податку. Приріст до двох місяців минулого року склав майже 25 відсотків або 45,4 млн гривень. Більше 70 відсотків надходжень єдиного податку складає його сплата приватними підприємцями. Упродовж січня-лютого вони сплатили 175,9 млн грн цього платежу, що на 28,2 відсотки або 38,7 млн грн більше, ніж торік.

16:07:23 14.03.2022

Про порядок подання звітності у період воєнного стану

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Законом України від 03.03.2022 №2115-ІХ  визначено порядок подання суб’єктами господарювання та громадянами  звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни.

10:51:15 14.03.2022

Порядок сплати єдиного соціального внеску ФОП-платниками єдиного податку, у період воєнного часу

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що у період воєнного часу фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої та другої груп звільняються від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

10:50:07 14.03.2022

Порядок дистанційного формування сертифікатів електронної печатки для ПРРО

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що юридичні особи мають можливість дистанційного формування сертифікатів печатки для програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО).

16:07:05 23.02.2022

В якому випадку декларант зобов’язаний додавати до одноразової (спеціальної) добровільної декларації документи або належним чином засвідчені їх копії, що підтверджують вартість об’єктів декларування?

Відповідно до абзацу шостого п.п. 6.1 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України до одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. У разі місцезнаходження (реєстрації) інших активів фізичної особи в Україні декларант може додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

16:06:01 23.02.2022

Чи має право батько (мати) на відшкодування грошей за навчання дитини в вітчизняних закладах освіти, який фактично здійснив оплату за її навчання, якщо договір укладений між навчальним закладом та дитиною та квитанції на оплату оформлені на ім’я дити

Відповідно до п.п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Кодексу, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

16:05:03 23.02.2022

Суб’єкт господарювання може самостійно обрати для використання РРО або програмний РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує суб’єктам господарювання, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої,  третьої та четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу України зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

15:14:46 22.02.2022

Необхідно задекларувати доходи? – зробіть це не виходячи з дому

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують громадянам, що триває кампанія декларування доходів. Для того, щоб прозвітувати про отримані минулого року доходи, жителям Рівненщини не обов’язково йти до податкових інспекцій, адже декларацію про майновий стан і доходи можна надіслати  в електронному вигляді.

15:14:32 22.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь