Малинська сільська територіальна громада
Рівненська область, Рівненський район

Податкова інформація

Загальнодоступний інформаційно- довідковий ресурс Державна податкова служба України

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян та суб’єктів господарювання на можливість отримати інформаційно-довідкові послуги в режимі оn – line, надати усні звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян», залишити інформацію на сервіс «Пульс», зателефонувавши до Контакт-центру ДПС за номером телефону:  

09:23:51 08.10.2021

Громадяни мають можливість повернути гроші та інші активи, з яких не були сплачені податки, у прозорий легальний обіг

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу жителів Рівненщини,  якщо громадянин протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року, отримував доходи без сплати податків, то він має можливість  повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це передбачено Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» № 1539-ІХ, який набрав чинності 21 липня 2021 року.

12:14:41 01.10.2021

Ставайте мобільними з електронними сервісами ДПС

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують платникам, що для економії власного часу, уникнення простоїв, запобігання виникненню боргу тощо можна скористатися електронними сервісами ДПС, які доступні 24/7.

17:14:58 28.09.2021

У фізичної особи змінились дані, які вносились до облікової картки платника податків: як правильно повідомити про це податкову

У разі зміни даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків (прізвища, місця реєстрації тощо) фізичній особі:      1. Необхідно подати заяву за ф. № 5ДР (додаток 12 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822):      – до податкового органу за місцем реєстрації фізичної особи;      – до будь-якого податкового органу якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.      Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.      Якщо в паспорті відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія - необхідно пред’явити документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.      2. Термін внесення змін до облікових даних платника податків та виготовлення реєстраційного номеру облікової картки платника податків:      – до 3-х робочих днів – у разі звернення до податкового органу за місцем проживання;      – до 5-ти робочих днів – у разі звернення до будь-якого податкового органу.      3. Картка платника податків, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків видається за умови пред’явлення податковому органу, до якого подавалась Заява за ф. № 5ДР, паспорта з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документа (довідки) про реєстрацію місця проживання/перебування. Детальніше – в ЗІР (https://zir.tax.gov.ua/ ), категорія питання 116.

14:37:03 23.09.2021

Платникам єдиного податку першої і другої груп на замітку

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області  нагадують, що платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

14:36:15 23.09.2021

Звірення сум нарахування та сплати ЄСВ можливо здійснити за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків»

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що  відповідно до ч.7 ст.14 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»  №2464-VІ (далі – Закон №2464) контролюючі органи зобов’язані проводити звірення сум нарахування та сплати ЄСВ за вимогою платників, зазначених у пунктах 1, 4 і 5 частини першої ст.4 Закону №2464, а саме: роботодавців, фізичних осіб – підприємців та осіб, які забезпечують себе роботою самостійно.

17:19:45 22.09.2021

Податкова знижка для фізичної особи-підприємця – нюанси в отриманні

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області повідомляють, що відповідно до Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподаткованого доходу,одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

16:46:08 22.09.2021

У разі сплати декларантом суми збору з одноразового добровільного декларування в повному обсязі – він звільняється від відповідальності

Якщо декларантом сплачено у повному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір), у тому числі донарахування грошового зобов’язання, передбачені Податковим кодексом України, то він звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, та від обов’язку нарахування та сплати податків і зборів щодо доходів, які стали джерелом одержання (набуття) активів, зазначених таким декларантом в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, що мали місце у будь-якому з податкових періодів до 01 січня 2021 року.

16:45:56 22.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь